Briose cu mere si nuci

Merele sunt cele mai utilizate fructe din bucatariile noastre. Deh, sunt fructe autohtone, se pastreaza bine peste iarna, sunt aromate, sunt ieftine, se gasesc cam peste tot, exista nenumarate soiuri si sunt buneee. Obisnuim sa folosim merele la tot felul de placinte, de tarte, de torturi dar haideti sa nu uitam de briose. Imprietenim cu grija merele cu nucile intr-un aluat moale de briosa si obtinem niste briose care fac cu ochiul fiecarui pofticios.

Briose cu mere si nuci

Briose cu mere si nuci

Briose cu mere si nuci

– 300 gr. faina
– 100 gr zahar pudra
– 2 oua
– 100 gr unt
– 150 ml smantana
– 100 ml lapte
– 300 gr. pulpa de mar
– 50 gr. nuci
– 100 g. caramele moi
– 2 lingurite praf de copt
– o lingurita de bicarbonat de sodiu
– la alegere: o lingura de pudra de scortisoara ori unul – doua cuisoare rase ori o lingurita de nucsoara pudra.

Reteta completa o gasiti aici:http://casutalaurei.blogspot.ro/2011/09/briose-cu-mere-si-nuci.html

Advertisements